Shocked in Death, Shocked in Life: More than a Taser Story

Alternet, Naomi Klein - The jolts of global economics blast people out of the picture.

FT'nin 10 kişilik özel listesinde

Hürriyet - “İş Dünyası, Finans ve Siyasetteki Liderler”in portresi de çizildi. Türkiye'den 10 önemli kişiye yer veren FT'nin listesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök gibi isimler yer alıyor.

10 milyon binaya 'dönüşüm affı’ geliyor

Hürriyet - Hükümet, binaları depreme karşı güçlendirmeyi hedefleyen Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan sonra ruhsatsız, imara, deprem yönetmeliğine ve teknik şartlara aykırı 10 milyon kaçak binaya "Dönüşüm Yasası" ile af çıkarmaya hazırlanıyor.

Rasathane Müdürü Altay: Marmara fayında gerilim var. Durum normal değil

Vatan -
Gerçek olan şu: Marmara fayı dünyanın en riskli faylarından biri ve İstanbul depremine yaklaşılıyor. Yapılan ölçümler gösteriyor ki Marmara fayında gerilim var. Zaten uzun süredir yaşanan suskunluk da bunu gösteriyor. Bu durum normal değil.

The End of America? Naomi Wolf Thinks It Could Happen

AlterNet, Don Hazen - An interview with author Naomi Wolf, whose new book, "The End of America: Letter of Warning to a Young Patriot," may confirm your worries about democracy in America.

Iran heeding transparency plan, more needed: IAEA

Reuters - Mohamed ElBaradei summarized findings of an International Atomic Energy Agency report as he opened a meeting of the agency's governing board, where differences simmered over whether Iran's improved transparency was cause for new hope or more skepticism.

Rusya - İtayla boru hattı anlaşmasını imzaladı

CNNTürk - Rus gaz devi Gazprom ve İtalyan gaz şirketi Eni'nin Rus gazını Avrupa'ya ulaştıracak yeni bir boru hattı inşasını öngören anlaşmayı bugün imzalayacak.

Fosil yakıt krallığı

Birgün, Yalçın Ergündoğan - Bu ısınma ‘doğal’ değil tabii. “İnsan türü”nün eliyle yapılıyor. Özellikle de “en akıllı”, “en zeki”, diğer türlere tepeden bakan “kibirli” insan türünün yarattığı tüketim çılgınlığı, “kâr, daha fazla kâr”, “ne olursa olsun kâr” ve “piyasalar” üzerine kurduğu sistemler sayesinde.

World's coal addiction fuels global warming, U.N. says

Baltimore Sun - Coal, the dirtiest fossil fuel, is the inexpensive and plentiful fuel powering the rising economies of Asia - and because of that, it has become one of the most intractable problems in combating global warming.

India, China sign deal to stabilise greenhouse gases

Guardian - Leaders of Asian countries, including top polluters India and China, on Wednesday signed an agreement that aims to stabilise greenhouses gas emissions.

New conservation zones for north Canada

AP - Canada will set aside 25.5 million acres in the north for use as two new conservation areas, a move aimed at staving off potential oil and other resource exploration in some regions.

World stocks battered by soaring oil prices, economic fears

AFP - World share prices were hammered Wednesday by concerns about high oil prices and a weakening dollar, heightening fears about the prospects for the US and global economies.

US backs building of new nuclear power plant in Armenia: official

AFP - "The US government supports the building of a new plant not only to improve your energy security, but also because of continuing concerns regarding the safety of the existing nuclear plant in Armenia,"

IAEA chief set to defend Iran's progress

Reuters - A new International Atomic Energy Agency report on Iran's compliance with a pledge to clarify past secret nuclear work to the IAEA is cause for new hope or further skepticism will be debated by the agency's 35-nation Board of Governors.

Okurun Askerlik İkilemi: Ben Değil Başkası Gitsin

Bianet - Hürriyet'in internet okurları konu kendileri olunca askerlikten pek hoşlanmıyor ama daha iki hafta önce Dağlıca'dakilerin "ölmemesinden" hiç memnun değillerdi...

Meclis'e, Umut Vaat Eden Barış Ziyareti

Bianet - Sözcü Güleç "Kürt halkının yanında olduğumuzu göstermeye geldik", Türkali "Siviller yeterince cesur olursa askerler çözümü engelleyemez", Tekay "kimseyi olmak istemediği gibi yaşatamazsınız", Mert de "Kürtlere yardım etmek istiyoruz, siz de bize yardım edin" dedi.

ABD askerleri çekilmeyecek

BBCTurkish - New York Times gazetesinin duyurduğu habere göre, Donald Rumsfeld döneminde çekileceği açıklanan 20 bin Amerikan askeri Avrupa'da kalmaya devam edebilir.

ISAF'a sivil kayıp protestosu

BBCTurkish - Afganistan'ın güneyindeki Helmand eyaletinde toplum liderleri, askeri operasyonlar sırasında çok sayıda masum sivilin öldürülmesinden şikayetçi oldu.

Iraklılar dönmeye başladı

BBCTurkish - Açıklamayı yapan Irak Mülteci Bakanlığı BBC muhabiri Jim Muir'e, başta Suriye'den olmak üzere her gün 1000 dolayında Iraklının dönüş yaptığını bildirdi.

Avrupa Konseyi’nden ‘Kürtçe’ uyarısı

NTV - Kongre’nin “Türkiye’de Yerel Yönetimlerin Durumu” başlıklı raporu temelinde alınan kararda, Ankara’dan, belediyelerin “politik kararlar alabilmelerini sağlaması” ve Ulusal Azınlıkların Korunmasına dair Avrupa sözleşmesi ile Azınlık ve Bölgesel Dillerle ilgili Avrupa Şartını imzalayıp onaylaması da isteniyor.

65 Taliban militanı öldürüldü

NTV - Pakistan ordusu tarafından yapılan açıklamada, Svat bölgesinin Sangla yöresindeki dağlık alanda başka militan kalmadığı belirtildi.

TRTRT’nin yeni genel müdürü İbrahim Şahin

58. Hükümetle birlikte Ulaştırma Bakanlığı’nda görev alan Şahin, bir süre Bakan Danışmanlığı yaptıktan sonra 2003 yılında PTT Genel Müdürlüğü’ne atandı.Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı’na Nisan 2005’te atanan Şahin, Türk Telekomünikasyon AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de sürdürüyordü.

DTP mitingine 14 tutuklama

NTV - "Batman’da Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen mitinginin ardından çıkan olaylarda gözaltına alınan 25 kişiden 14’�tutuklandı."

Gönül: 7 milyon yükümlü cezalı durumda

NTV - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 9 milyona ulaşan askerlik yükümlüsünün 7 milyonunun cezalı olduğunu açıkladı.

DTP’den PKK’ya karşı ortak proje teklifi

NTV - DTP’nin kapatılması talebiyle açılan davadan sonraki ilk TBMM grubu toplantısına, aralarında yazar, bilimadamı, gazeteci ve avukatlar ile Türkiye Barış Meclisi üyeleri destek amacıyla katıldılar. “Yalnız değilsiniz” mesajı veren aydınlar, kapatma davasının yanlışlığını vurguladılar.

Babacan’dan Avrupa Birliği’ne 301 taktiği

Babacan,“301. maddeyi ne zaman değiştireceksiniz? Bu değişikliğin içeriği ne olacak?” sorusu üzerine, Türkiye’nin 301. maddeyi değiştirme niyeti olduğunu söyledi, ancak bu konuda AB’den baskı gelmesini eleştirerek, “Sizden ne kadar çok baskı gelirse, değiştirmemiz de o kadar zorlaşır” ifadesini kullandı.

Bu suçu her gazeteci her gün işliyor

Hürriyet, Yalçın Doğan - Beytüşşebap'ta Emin Bal hakkında dava açılıyor. Bal'ın suçu ne? İddianameden okuyalım: "... işlenmekte olan ve suç olduğunu bildiği bir olayı (yani PKK ve Öcalan lehine slogan atmak olayı) yetkili mercilere bildirmeksizin haber yaptığı ve TCK'nın 278. maddesinde düzenlenen, suçu bildirmeme suçunu işlediği anlaşıldığından, yargılamanın mahkemenizce yapılarak, şüphelinin cezalandırılmasına..."