Greenpeace TAEK’in toplantısına katılmıyor

NTV - Greenpeace Akdeniz Genel Müdürü Ahmet Bektaş, “Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun (TAEK), ‘nükleer santral’e ilişkin bugün yapacağı toplantıya katılmayacaklarını” bildirdi.

ABD’ye girişte “10 parmak şartı”

NTV - İç Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Washington’da Perşembe gününden itibaren başlatılacak uygulama, 2008 sonuna kadar bütün gümrük kapılarını kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacak.

Polis basını eleştirdi

NTV - Emniyetin yazılı açıklamasında, bir gazetede, “Avcılar’da meydana gelen olayla ilgili sübjektif değerlendirmelerle dolu bir köşe yazısına yer verildiği” ifade edildi. Söz konusu yazıda, “Polisin kendisini açık alanda alkol alanlara ceza kesmekle görevli olduğunu sandığı” şeklinde bir ifade bulunduğu kaydedildi.

‘kanalizasyon suya karışıyor’ iddiası

NTV - Eğil Belediye Başkanı, 5 bin nüfuslu ilçenin kanalizasyonunun Diyarbakır’a içme suyu sağlayan Dicle-Kral Kızı Baraj Gölü’ne döküldüğünü belirterek, “Utanç duyuyorum” dedi. DİSKİ Genel Müdürü ise “Baraj büyük, Eğil küçük. Akıntı götürür” karşılığı verdi.

"Cezaevinde yatmasını da biliriz"

CNNTurk - DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ''Ne Anayasa Mahkemesi'nin açtığı dava ne savcıların ortaya koyduğu dokunulmazlık, bizi çok fazla ilgilendiriyor; cezaevinde de yatmasını biliriz'' dedi.

Devlete karşı işlenen suçlarda AKP formülü

CNNTurk - Bölücülüğe ve teröre somut kanıtlarla destek verdiği iddia edilen milletvekillerinin dosyaları dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis Genel Kurulu'na sevkedilecek.

Ankara Annapolis’e ihtiyatlı iyimserlikle bakıyor

NTV - Şu sırada İsrail-Filistin meselesi ağırlıklı olmak üzere, siyasi konuların görüşüldüğünü, daha sonra ekonomik sorunlar ve üçüncü gündem maddesinde de Ortadoğu’daki diğer problemlerin ele alınacağını belirten Babacan, üçüncü bölümün ana konuşmacısının kendisi olacağını kaydetti.

Annapolis’ten ‘Yol Haritası’ çıktı

NTV - Uluslararası Ortadoğu Konferansı başladı. ABD Başkanı George Bush, yanında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert olduğu halde yaptığı açılış konuşmasında, “Yol Haritası üzerinde taraflar hemfikirdirler” dedi.

51. Ayet üzerine tartışmalar

Ntv - “Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez”.