US Secret Court Rejects Call to Release Wiretap Documents

CommonDreams - The top secret US court overseeing electronic surveillance programs rejected Tuesday a petition to release documents on the legal status of the government’s “war-on-terror” wiretap operations.

From Oil Wars to Water Wars

Truthdig, Amy Goodman - As Giuliani’s coffers get fat with money from big oil, gas and coal, Glick has lost more than 40 pounds, and the Earth’s temperature continues to rise.

İsrailli Belediye Başkanı’nın roket istifası

NTV - İsrail’in Gazze Şeridi sınırındaki Sderot kentinin istifa eden Belediye Başkanı Elie Moyal, sürekli saldırı altındaki bir kentin yönetim sorumluluğunu daha fazla alamayacağını açıkladı.

ABD’de idam cezasına karşı önemli adım

NTV - New Jersey eyaleti, 30 yıl aradan sonra idam cezasını kaldırma kararı alan ilk eyalet oldu. İdam karşıtları kararın diğer eyaletler için emsal oluşturmasını umut ediyor.

Rusya’dan Nato’ya AKKA misillemesi

NTV - Rusya, ABD’nin Doğu Avrupa’da kurmayı hedeflediği füze kalkanı projesine cevabını verdi. Soğuk Savaş yıllarında imzalanan Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşması’nı askıya alma kararı resmen yürürlüğe girdi.

Irak’ta 4 bombalı saldırı: 46 ölü

Irak’ta 4 bombalı saldırı: 46 �l�: "Başkent Bağdat ve Amara kentinde meydana gelen 4 patlamada en az 46 kişi hayatını kaybetti."

İtalya’da da TIR ve kamyon şoförleri grevde

NTV - Nakliye işlemlerinin yapılamaması nedeniyle benzin sıkıntısı baş gösterirken, FIAT başta olmak üzere pek çok fabrikada da üretime ara vermek zorunda kalındı. Süpermarketlerin depolarındaki yiyeceklerin de iki gün içerisinde tükenebileceği belirtiliyor.

Yunanistan’da genel grev yaşamı felç etti

NTV - Hükümetin sosyal güvenlik sistemiyle ilgili reform planlarına tepki olarak başlayan grev, Yunanistan’da hayatı durdurdu. Gemi ve uçak seferleri iptal edildi, mahkemeler, okullar kapandı. Televizyonlar ve radyolar yayınlarını durdurdu, gazeteler basılmadı.

US court backs California greenhouse gas limits

Reuters - California's landmark law requiring cuts in greenhouse gas emissions may stand, a federal court judge in Fresno, California, ruled on Wednesday, rejecting arguments by car makers that federal law should preempt the state's effort.

Red Cross says global warming caused record disasters in 2007

AFP - Global warming caused a record number of natural disasters across the world in 2007, up nearly 20 percent from a year earlier, the International Federation of the Red Cross said

Avustralya yerli çocuğa tecavüzü tartışıyor

NTV - Avustralya’da 10 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz eden 9 kişiden yaşı küçük olan 6’sının şartlı tahliyesi, kalanların cezalarının da ertelenmesi ülkede infial yarattı. Olayı, çocuksu bir keşif olarak nitelendiren savcı Steve Carter da, görevden alındı.