İletişim ve diktatörler

Radikal, Türker Alkan - Pervez Müşerref'e karşı gösteri düzenleyen öğrenciler cep telefonlarını ve interneti çok etkin bir biçimde kullanarak polisi şaşkına çevirmişler, mesajlarını hızlı ve etkin bir biçimde iletmeyi başarmışlar.

"Ülke Gündemi" Telekom'un İnternet Filtresini Tıkadı!

Bianet - TTnet'ten Yalçın ücretsiz internet filtreleme programının teknik zorluklar nedeniyle haber sitelerine de erişimi kısıtlayabildiğini; sorunu çözmek için çalışacaklarını söyledi.

Yargıç: Ülkem Söz Konusuysa Hukuk Mukuk Dinlemem

Bianet - "Diyelim devleti korumaya çalışırken adil olmayabilirsin, adaletten sapabilirsin. Veya adaleti yerine getiriyorum diye devlete zarar verebilirsiniz veya devleti koruyorum diye adalete zarar verebilirsiniz. Mümkündür."

"İnsan hakları devletin güvenliği için tehdit"

CNNTurk - Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın (TESEV) yaptığı araştırma, hakim ve savcıların yarısından fazlasının insan haklarını devletin güvenliği için tehdit olarak gördüğünü ortaya koydu.

Teröriste 'terörist' demem; terörist benim olmayınca

Radikal, Perihan Mağden - Neye dayanarak Kürtler'e dayatılan sorgu sualin milyonda birine hiçbirimiz tâbi olmama hak ve özgürlüğüne sahibiz??
NEYE dayanarak bize bu eşitsizlik dayanıyor? Dayatılıyor?
Tabii ki HİÇBİR ŞEYE. Karşımızdaki amansız güç tam da bu: Hiçbir Şeyin
Gücü. Sonsuz Güç. Sınırsızlığın Gücü. Kuralsızlığın İktidarı. Karanlığı.

TAEK, nükleer kriterlerini açıkladı

CNNTurk - Nükleer güç santralinin hizmet edeceği süre en az 40 yıl olacak. Yerli katkı payına yönelik plan ve program önerilecek. Plan ve programda en az yüzde 60 yerli katkı payına ulaşılacak süreç gösterilecek.

İsrail ve Filistin arasında ilk anlaşma tamam

CNNTurk - ABD'nin öncülüğünde Annapolis kentinde biraraya gelen İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ikili görüşmelere başlamak için anlaştılar.

A different venue, but the pious claims and promises are the same

Independent, Robert Fisk - "It is time for the cycle of blood, violence and occupation to end," the Palestinian President Mahmoud Abbas said on Tuesday. But don't I remember Yitzhak Rabin saying on the White House lawn that, "it is time for the cycle of blood... to end"?

A different venue, but the pious claims and promises are the same

Independent, Robert Fisk - Haven't we been here before? Isn't Annapolis just a repeat of the White House lawn and the Oslo agreement, a series of pious claims and promises in which two weak men, Messrs Abbas and Olmert, even use the same words of Oslo.

12 Afgan işçi öldürüldü

BBCTurkish - Afganistan'da yetkililer, NATO'nun ülkenin doğusuna düzenledikleri bir hava saldırısında 12 yol işçisinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Annapolis zirvesi sona erdi

BBCTurkish - Ortadoğu’da barış sürecini canlandırmak için ABD’de yapılan Annapolis zirvesi sona erdi. ABD Başkanı George Bush, ülkesinin, barış sürecine aktif olarak katılacağını söyledi.

Coal-fired power plants are opposed

Free Press - While Gov. Jennifer Granholm is in California hawking Michigan's capabilities as a center of new energy technology, seven new coal-fueled power plants are formally proposed or under serious discussion in Michigan.

Great Lakes face trouble on 2 fronts

The Buffalo News - If you’re thinking that global warming might make Western New York a more comfortable place to live, think again.

U.N. putting heat on rich nations

The Denver Post - An agency report urges developed countries to provide $86 billion a year by 2015 to help battle global warming.

Pantheon'un Saatini Gizlice Tamir Eden Kültür Gerillaları Aklandı!

Bianet - Jean Baptiste'in gözetmenliğinde, 1960'dan beri çürümeye terkedilen antika saati, tek tek parçalarına ayırarak tamir eden dört kişi saat tam olarak tamir olduktan sonra kendilerini ele vermişti.

Endonezya'da orman seferberliği

BCCTurkish - Kampanya çerçevesinde bir gün içinde 80 milyona yakın fidanın dikilmesi hedefleniyor.

2007’de 171 medya çalışanı öldürüldü

NTV - INSI ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun kayıtları tutmaya başladığı 1990’ların başından bu yana en fazla basın yayın çalışanının öldürüldüğü yılın 2007 olduğu belirtildi.

BM’ye göre dünyada 195 milyon işsiz var

NTV - BM Ekonomik ve Sosyal İşlerDairesi (DESA) tarafından hazırlanan “Dünyanın Sosyal Durumu 2007”raporunda, herkese “iyi iş” ve istihdam sağlanmasının hükümet politikalarının temeli olması gerektiği belirtildi.

İBB'nin 2008 yılı bütçesine oybirliğiyle kabul

CNNTurk - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 milyar 450 milyon YTL olan 2008 yılı bütçesi, Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda oy birliğiyle kabul edildi.

Orduya 'Yürüyen kale' alınacak

Milliyet - Her türlü arazi ve iklim şartında çalışabilen bu zırhlı araçlardan, iki ayrı paket halinde, en az 400 adet alınması planlanıyor. Yol kenarına yerleştirilen bombalara karşı askerleri korumak için "V" şeklinde gövdeye sahip yüksek şasili bu araçlar, en yoğun çatışma bölgesinde bile güvenli sevkiyat sağlıyor.

‘Bizim kanalizasyon sizin suya karışıyor’ iddiası

NTV - Eğil Belediye Başkanı, 5 bin nüfuslu ilçenin kanalizasyonunun Diyarbakır’a içme suyu sağlayan Dicle-Kral Kızı Baraj Gölü’ne döküldüğünü belirterek, “Utanç duyuyorum” dedi. DİSKİ Genel Müdürü ise “Baraj büyük, Eğil küçük. Akıntı götürür” karşılığı verdi.

This Revolution Will Not Be Televised - CommonDreams.org

CommonDreams, Medea Benjamin - Let me introduce you to a flash demonstration, Karachi-style. Since the police have been rounding up and jailing people protesting General Musarraf’s imposition of martial law on November 3, one of the new tactics is a “flash mob.” Today, people gathered along the waterfront at the McDonalds (yes, they hate gathering at McDonalds, but it’s a good landmark with a parking lot). The group was small–about 25 people–but they were men and women, young and old. Some women even brought their children. They were well-dressed, well-educated, English-speaking professionals. Most had never participated in a protest before martial law was declared, but they were quickly becoming seasoned activists.

Texas oilman gets one year in jail over Iraq oil-for-food scam

AFP - A Texas oilman was sentenced to a year and a day in jail Tuesday after pleading guilty to charges of paying millions of dollars in bribes in connection with the UN-run oil-for-food program in Iraq.