G.Afrika'da madenciler grevde

BBCTurkish - Güney Afrika'da yaklaşık 240 bin madenci, ülkedeki maden ocaklarının yeterince güvenli olmadığı gerekçesiyle bugün bir günlük greve gidiyor.

A Basis for Enduring Relationships in Iraq

TomDispatch, Tom Engelhardt - The title of the agreement, signed by President Bush and Iraqi Prime Minister Maliki in a "video conference" last week, and carefully labeled as a "non-binding" set of principles for further negotiations, was a mouthful: a "Declaration of Principles for a Long-Term Relationship of Cooperation and Friendship Between the Republic of Iraq and the United States of America." Whew!

Venezuelans Reject Constitutional Change, Chavez Accepts

CommonDreams - Opposition members and sympathizers immediately celebrated their victory, setting off fireworks in Caracas and filling the streets with cheers and whistles.

İran'a baskı sonuç vermiş

BBCTurkish - Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan bir istihbarat raporunda İran'ın nükleer silah edinmeye yönelik programına 2003'te son verdiği belirtildi.

Belçika'da 'olağanüstü hükümet'

BBCTurkish -Haziran ayındaki seçimlerden bu yana hükümetsiz olan Belçika'da siyasi tıkanıklığın aşılması için bir umut belirdi.

Sarkozy: Sömürgecilik çok adaletsiz

NTV - Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, sömürgeciliği “çok adaletsiz” bularak kınadı. Sarkozy, “O acı sayfayı Fransız ve Cezayirli tarihçiler birlikte yazsın” dedi!

Atina’dan Türkiye’ye yasadışı göç suçlaması

NTV - Yunanistan, Türkiye’yi yasadışı göçe kayıtsız kalmakla suçladı ve Avrupa Birliği’ne, Türkiye üzerinden gelen göçmen akınına karşı sınırlarını koruması uyarısında bulundu.

DTP'li milletvekili Tuncel Beyoğlu'nda bildiri dağıtamadı

CNNTurk - DTP, 9 Aralıkta İstanbul Çağlayan'da ''Artık Yeter'' adı altında miting düzenlemeyi planlıyor. Miting için Beyoğlu'nda bildiri dağıtmak isteyen ve aralarında DTP'li vekil Sebahat Tuncel'in de bulunduğu gruba polis izin vermedi.

“Newroz” ve “Kawa”daki “W”ya Hapis İsteniyor

Bianet - Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kilis İl Başkanı Kıyasettin Aslan, iki yerel gazete için kaleme aldığı yazılarda “Newroz” ve “Kawa” kelimelerinde “w” harflerini kullandığı için 1353 Sayılı Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanuna muhalefet ettiği gerekçesiyle davalık oldu.

"Sabotaja yönelik bulgu yok"

CNNTurk - Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Isparta'da düşen uçağa ilişkin olarak, ''Havada bir yangın veya sabotaja yönelik hiçbir bulguya rastlanmamıştır'' dedi.

Malatya katliamı sanıklarının 106 farklı cep telefonu kullandığı belirlendi

Milliyet, Gökçer Tahincioğlu - Sanıkların, kanlı baskından önceki 6 aylık dönemde, İstanbul'dan bir savcıyla adresleri 2. Ordu Komutanlığı ve Özel Harekât Daire Başkanlığı olan kişileri aradıkları ortaya çıktı

UÇAK BİLE TAŞIYABİLEN "UÇAN KALELER"...

Milliyet - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) düzenleyeceği askeri harekatlara güç kazandırmak amacıyla Chinook (CH-47) tipi dev nakliye helikopterlerinin alınması planlanıyor.

Pitt pitches eco-rebuild in New Orleans

AP - "We chose to start here because of the devastation, because of the immense hurdles for the homeowners, for the residents to come back here," Pitt said.

Amaç sınıfsız topluma ulaşmak olmalı

Birgün, Michael Albert - Kapitalizmden başka alternatifin mümkün olmadığına dair ileri sürülen teze, "katılımcı ekonomi" modelinizle karşılık veriyorsunuz. Bir entelektüel, kapitalizme alternatif arayışına dönük bir düşünme sürecine neden girer ve bu düşünme süreci içinden çıkan katılımcı ekonomi modeli başka bir dünyanın mümkünlüğü adına ortaya ne koyar?

ÖZGÜRLÜĞE VEDA MI? Avrupa medyası kıskaç altında

Birgün, Zeynep Oğuz - 20 ülkede binden fazla üyesi olan Avrupa Gazeteciler Birliği'nin (AEJ) "Medya Özgürlüğü Araştırması", çeşitli Avrupa ülkelerindeki medya organlarının devlet ve hükümetlerle olan ilişkisini mercek altına alarak, medyanın karşı karşıya geldiği engel ve sınırlamaların bir dökümünü yapıyor.

Rich countries blamed as greenhouse gas emissions hit record

Independent - Bali conference is the world's last chance to avoid 'catastrophic' global warming, experts warn...

Eat, drink and be miserable: the true cost of our addiction to shopping

The Guardian, Madeleine Bunting - According to all the research, there are a lot of people like me: full of good intentions, deeply concerned about climate change and yet ineffective at translating that into their behaviour. Why? A mixture of information overload, time poverty (a much overlooked aspect of environmental sustainability is how much time it requires) and utter confusion about what "doing one's bit" entails.

China urges major powers to cut CO2 by 25-40%

The Yomiuri Shimbun - An unofficial document prepared by China demands that leading industrialized nations significantly cut their greenhouse gas emissions as part of an international framework on ways to reduce such emissions after the Kyoto Protocol expires in 2012.

'Naughty nations' in coal lot of trouble

Reuters - IT'S not easy being green. Particularly if you are big polluters Saudi Arabia, the United States and Canada.

Young chimp beats college students

AP - "No one can imagine that chimpanzees — young chimpanzees at the age of 5 — have a better performance in a memory task than humans,"